Wie ben ikpasfoto_-3

Katja Schade ¦ woon in Utrecht ¦ werk overal ¦ fotograaf ¦ nieuwsgierig ¦ online communicatie ¦ maak graag mensen blij  ¦ camerajournalist ¦ blijf in ontwikkeling ¦ triatleet in vrije tijd ¦ doe al mijn stunts zelf

Hoe pak ik een opdracht aan?

Het begint natuurlijk met een gesprek met jou als opdrachtgever. Als visuele verhalenverteller is het belangrijk om te weten hoe en waar het beeld wordt ingezet, wat je wilt uitstralen. Ik laat je zien hoe je jouw bedrijf het beste visueel kunt presenteren, met film of fotografie. Om je identiteit neer te zetten. Om je omzet te verhogen.

Ik maak graag echt contact met de mensen die ik in beeld breng. Dit is voor mij belangrijk, het helpt me om creatief te blijven en werkt door in het eindresultaat. Ook al leven we in een visueel tijdperk, zodra je zelf voor een camera staat, voelt dat toch anders. En dan is het fijn dat ik je op je gemak stel, in plaats van even snel een plaatje te schieten. Kwaliteit staat bij mij boven kwantiteit. En een snelle levering is natuurlijk ook prettig.

Ingrid Jansen – CC zorgadviseurs: “Normaal merk ik dat ik steeds meer gespannen raak tijdens een fotoshoot, Katja hielp me juist ontspannen en dat is terug te zien in de foto.”

Wat doe ik?

Mijn hart ligt bij het in beeld brengen van mensen. Of dat nu een portretfoto of filmportret is, geënsceneerd of documentair. Daarnaast voer ik zeer gevarieerde opdrachten uit, zoals de foodfotografie voor Venco en Celavita en de productfotografie voor V&D. Toch blijft de mens – in al zijn facetten – me het meeste boeien.

Wat zeggen opdrachtgevers over mij?

Arno Coenders – SBA: “Katja heeft voor SBA een aantal video’s ontwikkeld voor trainingen. De video’s voldeden uitstekend aan de doelstellingen en waren professioneel gemonteerd. Naast de prima producten die Katja opgeleverd heeft, heeft ze zich flexibel opgesteld en is ze snel in de oplevering.”

Marc Strijker – Freia: “Ik heb aan diverse (reclame) campagnes samengewerkt met Katja en door deze samenwerking werd het uiteindelijke resultaat beter. Katja gaat voor het beste resultaat en verstaat haar vak op een creatieve, professionele manier, ze denkt mee en doet voorstellen. Katja is een goede communicator en weet waar ze het over heeft, bovendien is ze plezierig om mee te werken en maakt mooie en goede foto’s.”

Wouter Höppener – Estivant Vakanties : “Katja pakt het fotograferen van onze gasten op een ontspannen manier aan. Door het spontane contact met de gasten heeft niemand bezwaar om gefotografeerd te worden voor onze website. Ondertussen blijft ze wel gefocust en is ze van vroeg tot laat in de weer met fotograferen.”

Wouter Hamilton – Explorama: “Beside the fact that Katja is a good person, it also is a joy to work with and beside her with her everlasting smile! She is at all times flexible, quality aware and knows as no other to be at the right place at the right time to shoot her great photographs.”

Ik heb met veel plezier gewerkt voor:

Allsolutions
Blink Media
Bouwend Nederland
CC Zorgadviseurs
Celavita
Douwe Egberts
Estivant Vakanties
Explorama
Footlocker
Geoplan
Hebbes Casting
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hogeschool van Amsterdam
Horizon Interlingua
Intermediair trainingen
Mariuz
Meesterontwerpers
Meneer de Leeuw
Nive opleidingen
NVVB
Orec fysiotherapie
Politie academie
Q-Tracx
Raak Ontwerp
Reed Business
SBA
Vakmedianet
Van Soest en Van Krimpen
Verbon Design
Vixion
Well Design
Wolters Kluwer